Uitgebreide uitleg over hoe UQUIP werkt

De Relatie (verkopende partij) neemt telefonisch of per email contact op met Du-Con Trade. Na een telefonisch consult wordt een afspraak op locatie ingepland. Daarbij wordt de apparatuur/machine geïnventariseerd, gefotografeerd en worden de technische specificaties opgenomen. Na akkoord tussen de relatie en Du-Con Trade wordt het aanbod via het UQuip platform naar de Europese (Recycling) markt gepresenteerd. Tevens zal de exposure via YouTube en LinkedIn verder worden versterkt.

Voor de zakelijke verhouding tussen de Relatie (verkopende partij) en Du-Con Trade onderscheiden we de volgende 2 manieren:

A – Wederverkoop voor rekening van Du-Con Trade B.V.:

Dit betreft de marketing en verkoop van enkelvoudige recycling machines en apparaten met een potentiële verkoopwaarde < € 250.000.

Du-Con Trade krijgt het exclusieve recht van de Relatie (verkopende partij) om gedurende een periode van 3, 6 of 9 maanden de aangeboden apparatuur te promoten op het UQuip platform. Daarvoor wordt, afhankelijk van de overeengekomen termijn (3, 6 of 9 maanden) een vaste vergoeding per machine/apparaat gerekend. Deze kosten worden bij eventuele verkoop binnen de afgesproken termijn, ten guste van de verkopende partij, gecrediteerd:

  • € 150 voor een periode van 3 maanden
  • € 275 voor een periode van 6 maanden
  • € 400 voor een periode van 9 maanden

Du-Con Trade kan voor eigen rekening en risico de prijs onderhandelen, echter er is met de relatie (verkopende partij) een minimum prijs afgesproken. De apparatuur/machine wordt pas afgerekend nadat er een overeenkomst is met een klant (hierna ook kopende partij). Pas nadat de overeengekomen bedragen zijn betaald kan de apparatuur door de klant worden opgehaald. Alle bedragen zijn excl. BTW en exclusief bijkomende kosten voor laden/lossen en transport. De relatie (verkopende partij) faciliteert het laden van de apparatuur/machine. De klant (kopende partij) organiseert het transport van de apparatuur/machine. Let op, de geldstroom loopt via Du-Con Trade B.V.

B – Commissieverkoop voor rekening van de relatie

Dit betreft de marketing en verkoop van geïntegreerde recyclinginstallaties met een potentiële verkoopwaarde > € 250.000.

De relatie (verkopende partij) krijgt via Du-Con Trade toegang tot het UQuip platform om hun geïntegreerde recyclinginstallatie te presenteren. Daarvoor wordt, afhankelijk van de overeengekomen termijn (3, 6, of 9 maanden) een vaste vergoeding per geïntegreerde recyclinginstallatie gerekend:

  • € 450 voor een periode van 3 maanden
  • € 850 voor een periode van 6 maanden
  • € 1200 voor een periode van 9 maanden

De verkoop verloopt vervolgens voor eigen rekening en risico van de relatie (verkopende partij). Na overeenstemming over prijs en levertijd ontvangt Du-Con Trade een commissie van 3%-8% over de overeengekomen verkoopprijs, exclusief BTW en exclusief bijkomende kosten voor laden lossen en transport. De relatie (verkopende partij) faciliteert het laden van de apparatuur/machine. De klant (kopende partij) organiseert het transport van de apparatuur/machine. Let op, de geldstroom loopt via de relatie.

C – Leveringsvoorwaarden

Op alle leveringen en diensten van Du-Con Trade en UQuip zijn de leveringsvoorwaarden van Orgalime S2012 van toepassing.